BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jókedv az úr a részvénypiacokon

Az irányadó tőzsdék mutatói emelkedtek ma délelőtt – a befektetők az európai bizalmi index javulásának és a mai pozitív vállalati jelentéseknek örültek.

A német DAX 87,77 pontot, 1,6 százalékot emelkedett ma délelőtt. A brit FTSE 100 54,90 pontot, 1,1 százalékot erősített, míg a francia CAC-40 56,02, ponttal, azaz 1,5 százalékkal emelkedett péntek délelőtt – jelenti az AP.

A befektetők három jelentős vállalat eredményeit fogadták pozitívan: a Dell 23 százalékos nettő profitcsökkenésével is kellemes meglepetést okozott az elemzőknek. A L’Oréal az alacsonyabb profit mellett az eladások emelkedéséről számolt be. A világ második legnagyobb kereskedelmi lánca, a Carrefour pedig közölte: az első féléves veszteség ellenére is tartja a 2009-es évre vonatkozó eredményvárakozásait.

Tovább emelte a jókedvet, hogy az Eurostat közzétette az eurózóna bizalmi indexére vonatkozó legfrissebb adatokat, eszerint az üzleti hangulatot jelző szám 2,21 pontot emelkedett augusztusban az előző havi 2,70 pontos csökkenést követően. Egy másik felmérés azt is megmutatta, hogy a fogyasztói bizalom is enyhén növekedett a közös valutát használó országokban.

Az Egyesült Államokból is jó hír érkezett: bár a nyári kereskedési volumenek alacsonyak voltak, a hivatalos statisztika szerint az amerikai gazdaság éves rátán 1 százalékot zsugorodott a második negyedévben – az adat jelentősen kedvezőbb az előzetesen várt -1,5 százaléknál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.