BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bónusz-ügy: Kiegyezne a tőzsdefelügyelettel a Bank of America

A Bank of America a szövetségi bíróság engedélyét kéri, hogy 33 millió dolláros büntetés megfizetése ellenében elkerülje a tőzsdefelügyeleti eljárást.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) azért indított vizsgálatot a Bank of America ellen, mert a pénzintézet nem tájékoztatta időben a befektetőket a tulajdonába kerülő Merrill Lynchnél kifizetett bónuszokról – írja a Washington Post.

A Bank of America most inkább kifizetné a 33 millió dolláros bírságot, semmint hogy alávesse magát a hosszú procedúrának. A benyújtott dokumentumok nem tartalmaznak semmilyen, beismerésre utaló mondatot, a felügyelet mégis hajlik arra, hogy elfogadja az ajánlatot.

Eközben az SEC-t is kérdőre vonja az illetékes szövetségi bíró: Jed S. Rakoff azt szeretné tudni, miért nem a bank menedzsmentjének döntéseit vizsgálja a felügyelet? A SEC válasza erre az, hogy a két vezérigazgató jóhiszeműen, a jogászok útmutatása alapján cselekedett.

A helyzet érdekessége, hogy a pénzügyi területen vezető szerepet betöltő szövetségi bíró tevékenysége eddig hátráltatta az SEC megegyezési szándékát. Így – a lap megfogalmazása szerint – A Wall Street főzsaruja gyakorlatilag azoknak a bankoknak az oldalán áll, amelyek ellen eljárást visz. Az SEC most új érvekkel próbálja meggyőzni Rakoffot arról, hogy érdemes elfogadni a Bank of America megegyezési ajánlatát. A felügyelet szerint a hosszadalmas eljárás nem produkálna hasznos információkat.

Az SEC korábbi közlése szerint a Bank of America titokban 5,8 milliárd dollárnyi bónusz kifizetését engedélyezte a Merrill Lynchnél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.