BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: tovább csúszik lefelé

Hétfő délutánra a forint elbúcsúzott a 270-es szintről és 273-274 között állt meg az euróval szemben

A hazai deviza nagyot zuhant a hétfő reggeli órákban: a magyar fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama röviddel 7 óra előtt még 271,60 forinton állt a londoni bankközi piacon, délelőtt fél tízkor azonban már 274,50 forinton is jegyezték az eurót.

Hétfő délutánra lassan stabilizálódott az árfolyam: az euró négy órakor 274,05 forintot ért, a dollár 194,84-en állt.

A devizahitelesek szemszögéből érdekesebb svájci frank már dél körül visszacsúszott a 180-as szint alá, délután négy órakor azonban megint átlépte ezt a szintet: ekkor 180,04-en jegyezték, míg a japán jen 20,6-on állt.

Kereskedők szerint a forintot - régiós társaival együtt - a negatív tartományba forduló ázsiai piacok láttán elbizonytalanodó befektetői hangulat gyengíti, de a nemzetközi devizapiacok védekező reakcióját még a pénteken közzétett, kedvezőtlen amerikai konjunktúra adatok is táplálják.

Mások azonban úgy vélekedtek, hogy a devizapiaci uborkaszezonnak köszönhetően a forint képes lehet akár a nyár végéig is tartani a 275 forintos euró árszintet.

A dollár folytatta erősödését az euróval szemben: az euró a pénteki 1,42-es szintről az 1,41-es szintekre esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.