BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban kezdte a napot a BUX - Folytatódhat a korrekció

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 128,81 pontos csökkenéssel, 19.410,44 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,66 százalékkal gyengült.

A nyitás előtt megkérdezett elemzők nullás vagy enyhén negatív nyitást, illetve a tegnap kezdődött korrekció folytatódását várták.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint a nemzetközi hangulat optimista, azonban a Budapesti Értéktőzsdén ennek ellenére is folytatódhat a szerdán kezdődött korrekció, amely eladókat hozhat a piacra.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban nyilvánosságra hozzák a második negyedéves GDP-adat második becslését, így délután ez adhat irányt a kereskedésnek a BÉT-en.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei kereskedési osztályának vezetője elmondta, hogy szerdán a kedvező makroadatok ellenére sem emelkedtek az indexek, ez pedig azt jelzi, hogy megtört a vételi lendület, és mostanra a pozitív makrogazdasági környezet hatása már nem tud érvényesülni az árfolyamokban. Ez egy esteleges korrekciós hullám kezdetét is jelezheti - emelte ki a szakember.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 342,92 pontos, 1,72 százalékos csökkenéssel, 19.539,25 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.