BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MNB: emelkedett a tőzsdei részvények állománya

Két éve először emelkedett a belföldiek és külföldiek által birtokolt részvényállomány 2009 második negyedévében; a kedvező fordulat hátterében nagyrészt átértékelődési hatás áll - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

A második negyedév során a tőzsdei részvények állománya 915 milliárd forinttal nőtt, ebből 912 milliárd forint bővülés az átértékelődés eredménye.

A tőzsdei részvények kapitalizációja a negyedév végén 4.161 milliárd forintot tett ki, a külföldiek 3.065 milliárd forint, a belföldiek 1.096 milliárd forint értékben birtokoltak részvényeket.

A második negyedév végén a rezidensek által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok forgalomban levő állománya a külföldieknél 8.372 milliárd, a belföldieknél 10.241 milliárd forintot ért el. A háztartásoknál lévő, rezidensek által kibocsátott befektetési jegyek állománya a negyedév végén 1.509 milliárd forintot tett ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.