BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyerő tipp: Banki és vállalati kötvények

A vállalati kötvények az elmúlt évben hatalmas árfolyamveszteségeket szenvedtek el, 2009-ben azonban fordulat következett be, és a legjobban teljesítő értékpapírok közé tartoztak – állapította meg a Raiffeisen Capital Management (RCM) elemzésében.

Az első fél évben már elért rendkívül kedvező hozam ellenére a vállalati kötvények még mindig vonzó befektetésnek számítanak, különösen a befektetési célú értékpapírok esetében.

Éves hozamuk mintegy 4,3 százalék, ez ötéves hátralévő futamidő esetén 2 százalékkal meghaladja a német államkötvények hozamát.

 

Ez a különbség történelmi visszatekintésben még mindig jelentős hozamprémiumnak számít – magyarázza Robert Senz, az RCM kötvényekkel foglalkozó befektetési vezetője.

Ennél magasabb hozamok jelenleg csak a banki kötvényeknél fordulnak elő. Mivel az EU és az EKB nem hagyja a nagyobb bankokat csődbe menni, ezért azok kötvényei viszonylag áttekinthető kockázati tényezőt képviselnek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.