Emilia Romagna tartományban például négy pénzintézet is elfogadja a drága és imádott olasz sajtcsemegét fedezetül, egyedül a Credito Emiliano saját adatai szerint 400 ezer kerek parmezán sajtot tárol. Az 40 kilós sajtkorongokat egyenként 300 euróért számítják be.
A bank saját "sajtházban" tárolja a sajtokat, ahol a kétéves érési folyamatot a bank bérelte szakértők felügyelik.
Ha az ügyfél nem fizeti vissza hitelét, parmezánját értékesítik. A bank ezzel nem vállal túl nagy kockázatot, ha a parmezán ára csökken, a különbözetet az ügyféllel megfizetteti: az pénzzel, de akár további parmezánnal is kiegyenlítheti a különbséget.
Ez a finanszírozási mód mintegy ötvenéves múltra, az ötvenes évekre tekint vissza: eredetileg a parmezángyártók így hidalták át, hogy a kétéves érési folyamat alatt gyakorlatilag nem volt bevételük, és hitelből éltek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.