BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Profitja 96 százalékát elbukta az ING

A holland banki és befektető cég a második negyedévben 71 millió eurós nettó profitot jelentett, ez 96,3 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakához képest.

Az eredmény kellemetlen meglepetést okozott a Dow Jones Newswire elemzőinek, akik 388 millió eurós profira számítottak, ugyanakkor jobb, mint az előző negyedévben elkönyvelt 7ö3 millió eurós nettó veszteség – tudósít az AFP.

159 millió eurónyi veszteséget jelentettek az egyszeri tételek, az ingatlanpiac negatív változásai pedig 584 millió eurónyi mínuszt termeltek a cégnek.

Jan Hommen vezérigazgató szerint ugyanakkor az ING szilárd kereskedelmi tevékenységet mutatott a most lezárt negyedévben, a pénzintézet banki üzletága 19,4 százalékkal növelte kamatbevételeit. A tőkepiacok korrekciója segítette a biztosítási üzletágat, de a befektetési termékek továbbra is gyengélkednek, mivel az ügyfelek egy tartós piaci ralira várnak – vélte az ING vezére.

A cég közlése szerint megtakarítási tervének 53 százalékát már megvalósította, az ING összesen 1,3 milliárd euróval szeretné csökkenteni költségeit. Jan Hommen megfogalmazása szerint a javulás jelei ellenére a gazdasági környezet továbbra is kihívást jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.