BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra sztár lehet a devizabetét – Ki mit ajánl?

Ismét megnövekedhet az érdeklődés a devizabetétek mint befektetési formák iránt, hiszen az ebből a szempontból meghatározó pénznemekkel szemben bő féléves csúcson tartózkodik a hazai fizetőeszköz.

Az euróhoz képest a forint például több mint 15 százalékot erősödött a március eleji mélyponthoz képest, hiszen az akkori 316-os kurzussal szemben jelenleg a 267-es szint környékén jár az árfolyam. Ennek alapján pedig több kisbefektető is spekulálhat kisebb-nagyobb forintgyengülésre, ami az elérhető kamatokkal együtt akár versenyképes hozamot is biztosíthat a devizaszámla – és a rajta elhelyezett megtakarítás – tulajdonosának.

A bankok kínálata ráadásul meglehetősen gazdag, bár igazán versenyképes kamatokat minden szereplőnél csak egy-két futamidőre, illetve feltételekhez kötötten lehet találni. A legnagyobb tülekedés a negyedéves lejáratú euróbetéteknél tapasztalható a piacon: ötezer euró feletti összeggel kalkulálva itt a CIB Bank ajánlata számít a legjobbnak évi 5,01 százalékkal, ám azt szorosan követi az OTP és a Raiffeisen Bank kereken évi öt százalékkal.

A K&H 4,50 százalékot fizet új pénzeket elhelyező ügyfeleknek szóló, Üdvözlet Betét nevű konstrukciójában, és a Volksbank is kínál ugyanekkora akciós kamatot. A féléves futamidőnél egyértelműen az Erstéé és az Allianz Banké a legjobb ajánlat, hiszen mindkettejük évi hatszázalékos kamatot ír jóvá a kliens számláján.

Előbbinél ugyanakkor új forrásra vonatkozik a kínált kamat – az egyéves futamidő esetében valamivel szerényebb a választék, ám az előbbi két hitelintézetnél itt is találni öt százalék feletti éves kamatot. A dollár- és frankbetéteknél kissé szolidabb a kínálat, ám itt is akadnak megfontolásra érdemes ajánlatok.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.