BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre magához tért az ország? Csökken az eladósodottság

Tovább zárult júliusban a háztartások hitelei és betétei közötti olló, amelyhez a forint erősödése, a megtakarítási hajlandóság fennmaradása és a mérsékelt hitelkihelyezés egyaránt hozzájárult – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

A betéteknél a nettó elhelyezés összege újra elérte a májusi szintet, forintban 69, devizában pedig 62,5 milliárd forintot tett ki. A háztartások forinthitel-állománya 16,6 milliárddal növekedett, a devizahiteleknél viszont ismét komoly, 155,3 milliárd forint állománycsökkenés történt.

Figyelemre méltó az is, hogy a teljes állományon belül legnagyobb súlyú svájcifrank-alapú hitelállomány már negyedik hónapja csökken valamennyi, lakáscélú, fogyasztási és egyéb hiteltípusban.

Mindezek eredményeként a lakosság betéteinek állománya összességében 43 milliárd forinttal nőtt, a hiteleké pedig 138 milliárddal csökkent júliusban, így a tartozások és a betéti megtakarítások közötti különbség 325 milliárd forintra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.