BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

250 millió dolláros befektetési alapot indít a GE

A “GE Healthymagination Fund” elnevezésű új befektetési részvényalap nagy potenciállal rendelkező egészségügyi-technológiai vállalatokba fektet be

A GE bejelentette, hogy létrehozta a „GE Healthymagination Fund” elnevezésű új részvényalapját, amely olyan ígéretes vállalatok részvényeibe fektet be, amelyek egészségügyi technológiák fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak és melyeknek innovatív diagnosztikai, információ-technológiai és élettudományi technológiái összhangban vannak a GE Healthymagination kezdeményezésének stratégiai célkitűzéseivel.  A részvényalap az innovatív és egyedülálló üzleti modelleket és szolgáltatásokat kidolgozó egészségügyi vállalatokat is támogatja. 

A befektetési alap létrehozására a GE 6 milliárd dolláros Healthymagination elnevezésű globális egészség-megőrzési programjának keretében került sor, amely a jobb egészségügyi ellátás szélesebb körű, alacsonyabb költségű biztosítására irányul.  Az alap befektetései három széleskörű területet céloznak:

  • • A széles értelemben vett diagnosztikát, ideértve a képalkotást, az otthoni betegápolást, a betegfelügyeletet, a molekuláris diagnosztikát, a patológiát, az új képalkotó ágenseket, és egyéb, a betegségek diagnosztizálását szolgáló technológiákat.  

  • • Az egészségügyi információs technológiát, beleértve az elektronikus egészségügyi nyilvántartásokat, klinikai információs rendszereket, egészségügyi információ-cserélő és értéknövelt adatszolgáltatásokat.

  • • Az élettudományokat, beleértve a biogyógyszerészeti- és őssejt-kutatáshoz és fejlesztéshez szükséges eszközöket, valamint a biogyógyszerek és vakcinák előállításához szükséges technológiákat.
  • A globális befektetési alap működtetésében a GE Healthcare, a GE Capital és a GE Global Research szakemberei működnek közre.  

    „A „GE Healthymagination Fund” befektetési alap létrehozása megerősíti az egészségügyi innováció iránti elkötelezettségünket, melynek értelmében szélesebb körben kívánunk jobb egészségügyi ellátást biztosítani” – jelentette ki Jeffrey Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója. 

    „A GE olyan megoldások kifejlesztésével foglalkozik, amelyek az egészségügy legnagyobb kihívásainak leküzdését segítik elő, ezért rendkívül fontos, hogy támogassuk olyan vállalatok fejlődését, melyek a stratégiánkkal összhangban lévő ígéretes technológiákkal vagy üzleti modellekkel rendelkeznek, és megvan bennük a potenciál az egészségügy jövőjének formálásához. Itt olyan intelligensebb folyamatokra és technológiákra gondolok, amelyek mérhetően javítják az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségét, csökkentik az ellátások költségét és javítják minőségüket.” 

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.