BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nők kezében jobb helyen van a pénz

A Hedge Fund Research kutatásai szerint a nők által vezetett fedezeti alapok (hedge fund) feleakkora mértékben estek a válság áldozatául, mint a férfi menedzsert alkalmazó cégek.

Az intézet adatai alapján a női vezetéssel rendelkező hedge fundok 9,6 százaléka ment tönkre a múlt évben, szemben a férfiak által vezetett cégeknél mért 19 százalékkal.

A női befektetési menedzserek általában is jobb teljesítményt nyújtottak az elmúlt évtizedben, mintegy 9 százalékos éves megtérüléssel dolgoztak, míg az alapok átlagos teljesítménye 5,82 százalék volt – írja a Guardian.

A nők látható előnye ellenére csak kis részt vesznek ki a teljes szektorból: 2008-ban a fedezeti alapoknak mindössze 3 százalékát vezette nő. Az elemzés szerint a nők számára nagyobb nehézséget jelent a vállalkozások beindítása és a befektetők megszerzése is. A nők által vezetett alapok átlagos nagysága 73,7 millió dollár, míg a férfiaknál az átlag 308,2 millió dollár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.