BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Elkártyázott" egy milliárd dollárt a Bank of America

A Bank of America (BofA) vesztesége és forgalma is rosszabbul alakult az elemzői várakozásoknál.

A most lezárult negyedévben a Bank of America részvényenként 26 centes veszteséget könyvelt el, miközben a Wall Street csak 21 centes mínuszt várt. Ez összesen 2,24 milliárd dolláros mínuszt jelent. Szintén a vártnál rosszabbul alakult a forgalom, amely 26,4 milliárd dollárral 32,6 százalékkal magasabb az előző évinél.

"A hitelköltségek nyilvánvalóan magasak maradnak, ez kihívást jelent számunkra. Ugyanakkor a pozitív jelek, például a késedelmes fizetések csökkenése a hitelkártya tulajdonosok körében, bizakodásra adnak okot" – kommentálta az eredményt Kenneth Lewis, a pénzintézet idén távozó vezérigazgatója.

Az alacsonyabb kártyaköltségek miatt a BofA 1 milliárd dollárt veszített a globális hitelkártya üzletágban. Az üzletágban a Bank of America a korábbinál magasabb, 7 milliárd dolláros veszteségre számít, ugyanakkor a teljes hitelezési szektorban az eddiginél kevesebb, 11,7 milliárd dolláros mínuszt vár a BofA – írja a Financial Times.

A Bank of America 45 milliárd dolláros állami támogatásban részesült, amelyet most igyekszik visszafizetni, ennek érdekében több üzletágát eladta. A negyedéves eredmény a bizonytalanság időszakában éri a céget. Kenneth Lewis a Merrill Lynch-nél kifizetett bónuszokkal kapcsolatos vizsgálat nyomán az év végén fizetés és prémium nélkül távozik posztjáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.