BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hintamozgást végez a forint

A forint vezette délelőtt a régiós devizapiaci erősödést, a hazai fizetőeszköz közel egy százalékot kapaszkodott idei csúcsára: 262,80-as szintre az euróval szemben, de a menet időlegesnek bizonyult: délutánra már ismét a 265 forint fölötti régióban kereskedtek a fizetőeszközzel.

Január óta ez a legnagyobb napon belüli erősödés, de kitörni még nem tudott a hétfőn beállított 264,5 és 265,5 forint közötti sávból.

 A dollár és a svájci frank ára is szűk sávban ragadt: előbbivel 175,8 és 177 forint között kereskedtek, míg az alpesi devizáért 173 és 175 forint közötti árat kértek a bankközi devizapiacon.

Az árfolyamot napok óta nemzetközi hírek mozgatják: a jó vállalati gyorsjelentési szezon és a dollárból ömlő magasabb hozamot kereső pénztömeg löki a térség pénzeit erősebb szintekre: a lengyel zloty például benézett a 4,15-ös érték alá, míg a cseh korona 25,80-as szinten cövekelt. A trendet csak néha akasztja meg a befektetői félelem, például amikor a lett deviza leértékelése körül csapnak magasba a hullámok.

Tóth Gyula, az UniCredit Bank bécsi szakértője úgy látja: erősödik a vételi hullám az állampapír piacon, ami lejjebb nyomja a forintot is. A jegybanki nyilatkozatok pedig további kamatvágást jeleznek, amit kezd beárazni a piac.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.