BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kettévágja magát az ING

Az ING holland pénzügyi szolgáltató csoport bejelentette, hogy két külön társasággá válik, egy bankká és egy biztosító intézetté.

Amint a kettéválás megtörtént, az ING azt tervezi, hogy a biztosítási részlegét értékesíti. A cég szándékai szerint részvényeket ad el a meglévő befektetőknek, hogy törleszteni tudja a holland kormánytól korábban kapott 10 milliárd euróra rúgó segély fele részét – tudósít a BBC.

Az ING 2008-ben jutott ehhez a készpénzhez, röviddel azt megelőzően, hogy első ízben jelentett be veszteséget a hitelválság miatt. Jan Hommen, az ING elnök-vezérigazgatója kijelentette, az intézkedések "egyértelmű tervet biztosítanak arra, hogy megoldják a pénzügyi válság által előidézett bizonytalanságot." Ahhoz, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja az átstrukturálási programot, az ING-nek 2013-ra értékesítenie kell az amerikai internet banki üzletágat, az ING Direct USA-t.

Az ING arra számit, hogy a profitja az idei harmadik negyedben mintegy 750 millió euró lesz, szemben a tavalyi azonos időszakban felhalmozódott 568 millió euró összegű veszteséggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.