BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

[email protected]: meg ne nyissa! Ilyen az adathalászok levele

Csalók próbálnak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben, amelyek némelyikében latin és cirill betűk keverednek - közölte a bank az MTI-vel kedden.

Közleményében az OTP felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre, mert a bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is.

Az OTP Bank a mostani visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Az elektronikus levél Fontos! megnevezéssel [email protected] címről érkezik.

A levél kinyitása után kéri az azonosító adatokat, beleértve a PIN kódot is.

Az OTP részvényárfolyama közben durván bezuhant, negyed négy körül  5 185 forintra esett vissza. Azóta javult a helyzet, negyet ötkor már 5 380 forinton áll, ami még így is 4,6 százalékos csökkenés a tegnapi záróárhoz képest.

A rossz teljesítményben azonban nem a fenti adathalász-támadás játszik szerepet, hanem a vártnál rosszabb amerikai makroadat, valamint az európai bankszektorban uralkodó pesszimista hangulat.  

A régóban nem az OTP az egyetlen bankpapír, ami zuhant, a Raiffeisen is 6 százalékos esést volt kénytelen elkönyvelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.