BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újdonságok a kötelező biztosítás kampányban - Részletek

Különösen élénk versenyre és legalább 7-800 ezer átkötésre számít a pénzügyi felügyelet a két hét múlva kezdődő idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban – mondta Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója a Magyar Biztosítók Szövetségével (Mabisz) közösen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Az idén még nem változik semmi: az autósok a régi szabályok szerint szerződhetnek át (ha akarnak) egy másik biztosítóhoz, hiszen a kötelező biztosítást szabályozó törvény csak januártól hatályos.

Ráadásul a gazdasági körülményeket és főleg a gépjármű-eladási statisztikákat látva a közhiedelemmel ellentétben a kampány nem szűnik meg az idén, legfeljebb a következő évektől kevésbé lesz intenzív.

Becslések szerint legalább négy-öt esztendő, mire a szerződések többsége átáll biztosítási évfordulósra, emellett a társaságok éves egyszeri, október 30-i díjhirdetése megmarad, ez továbbra is erős versenyhelyzetet teremt az év utolsó két hónapjában.

A törvény egyik legfontosabb eleme, hogy a naptári évforduló (azaz, hogy mindenkinek december 31-én jár le a szerződése) januártól a biztosítás megkötésének napja lesz, tehát akkortól él egy éven keresztül, amikor az ügyfél a szerződést megköti. Ám minden autósnak csak akkor lesz új szerződése, ha új gépkocsit vesz – ez indokolja az előrejelzéseket, amelyek szerint még évekig megmarad a kampány.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.