BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan a forint! A lengyelekre vár a piac

Visszarendeződés kezdődött a régiós devizapiacon, a forint és a térség devizái jelentősen gyengültek az euróval szemben a szerda délelőtti piacon.

 A hazai deviza árfolyama 272,25 forintra gyengült a közös pénz ellenében, délre valamelyest stabilizálódott a jegyzés 271,90 forinton.

Az amerikai dollár ára 184,32 forintra emelkedett, délben 183,77 forinton mozgott az árfolyam. A svájci frankért pedig 180 forintot kértek a bankközi devizapiacon, később 179,85-re korrigált a jegyzés. A régióban a varsói jegybank döntésére figyel a piac, délben teszik közzé az irányadó ráta aktuális szintjét.

A Bloomberg elemzői konszenzusa tartást jósol: vagyis már negyedik hónapja ragadhat 3,25 százalékon a lengyel alapkamat. A zloty a 4,26-os szint közelébe gyengült az euróval szemben, jelenleg a közös pénz 4,2595 zlotyba kerül a varsói bankközi piacon.

A cseh korona 26,328-as értékre csúszott a közös pénz ellenében. Elemzők azt valószínűsítik, hogy a prágai jegybanknak még az idén meg kell kezdenie a kamatemeléseket, az év végére akár 2 százalékra is emelkedhet az irányadó kamatráta Prágában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.