BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig jól ment az OTP-nek

Ha nem történik drámai fordulat, teljesülhet az éves eredményterv

<kep21077>Az OTP csoport a harmadik negyedévben is nagyon jó pénzügyi eredményt produkált, bár a tőkearányos nyereség (ROE) elmarad a korábbi években megszokott értékektől – jelentette ki Bencsik László vezérigazgató-helyettes a pénteki, a harmadik negyedéves gyorsjelentést bemutató sajtótájékoztatón. A vezérigazgató-helyettes okkal elégedett: az első számú hazai bankcsoport a harmadik negyedévben 45,9, az első három negyedévben pedig 130,9 milliárd forintos korrigált, konszolidált adózott eredményt ért el, ez meghaladta az előzetes elemzői várakozásokat.

A jó eredmény nagyrészt a továbbra is stabilan – egy év alatt 18 százalékkal – emelkedő nettó kamatbevételnek köszönhető, illetve annak, hogy a működési költségeket továbbra is sikerült szűk keretek között tartani.

Bencsik László elégedetten nyilatkozott az OTP tőkehelyzete kapcsán is: a harmadik negyedév végére a bankcsoport 13 százalék feletti Tier 1 tőkemegfelelési rátával rendelkezett, ez több mint háromszorosa az előírt minimális aránynak. A bankcsoport IFRS szerinti konszolidált tőkemegfelelési mutatója pedig egy százalékponttal javult a negyedév során, és elérte a 16,9 százalékos szintet.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.