BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajrázott a BNP: 45 százalékkal nőtt a profit

A vártnál nagyobb mértékben javult a BNP Paribas harmadik negyedéves eredménye.

A nettó profit 45 százalékkal, 1,31 milliárd euróra nőtt, szemben az 1,26 milliárdos elemzői becsléssel. Franciaország legnagyobb bankjának jó teljesítményéhez a májusban akvirált néhai belga első, Fortis bank járult hozzá, amellyel a BNP az euró térség legnagyobb betétállományosává vált.

A társaság 4,3 milliárd eurós tőkét emelt a múlt hónapban, amellyel 7,8 százalékra javult a tier1 tőkefedezeti mutatója. A cég vállalati és befektetési üzletága 1,26 milliárdos árbevételt ért el, míg a Fortis 277 millió euróval járult hozzá az eredményhez.

A BNP-nek ugyanakkor 16 százalékkal 2,3 milliárd euróra kellett emelnie a céltartalékát, hogy fedezni tudja – az elsősorban Ukrajnában – nem teljesítő hitelesek megugrását. A BNP árfolyama ma 2 százalékot emelkedett, idei árfolyam-nyeresége 82 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.