BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ledolgozott veszteségek - Robbantottak a kasszák.

A nyugdíjpénztárak a harmadik negyedév végére lefaragták a korábbi mínuszokat

A harmadik negyedév is kiválóan sikerült a nyugdíjpénztáraknál – derül ki a Stabilitás Pénztárszövetség adataiból. A szövetségnek adatot szolgáltató magánnyugdíjpénztárak több mint 450 milliárd forint nyereséget értek el befektetéseiken a második és a harmadik negyedévben, így 2,7 milliárd forint híján lefaragták a megelőző öt hónap mínuszait, és vagyonuk szeptember végére meghaladta a 2352 milliárd forintot.

Úgy tűnik, a választható portfóliós rendszer (VPR) bevezetése is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen – a várakozásokkal összhangban – a legkockázatosabb alapok érték el a legmagasabb hozamot. A kasszák klasszikus portfóliói átlagosan 8,42, a kiegyensúlyozott alapok 11,7, míg a pénztári megtakarítások csaknem háromnegyedét tartalmazó növekedésiek 14,21 százalékos hozamot értek el a harmadik negyedévben.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.