BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdére készül a CIG

A közeljövőben bevezethetik az első biztosítórészvényt a pesti parkettre

Hamarosan bevezethetik a CIG Közép-európai Biztosító részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) – közölte Járai Zsigmond, a biztosító felügyelőbizottságának elnöke tegnap a cég sajtótájékoztatóján.

A társaság szerdai rendkívüli közgyűlésén a részvényesek megbízták az igazgatóságot, kezdje meg a CIG-papírok esetleges tőzsdei bevezetéséhez szükséges előkészületeket, és a cég nyilvánosan működő részvénytársasággá történő átalakítását. A tőzsdére lépés pontos időpontjáról még nem döntöttek, de az igazgatóság legkésőbb 2010 végéig kapott felhatalmazást az előkészületek lebonyolítására.

A CIG néhány tízmillió euró értékű pakett bevezetését tervezi a BÉT-re tőkeemeléssel egybekötött nyilvános kibocsátás formájában, és arra számít, hogy elsősorban hazai magánszemélyek és belföldi intézmények jegyzik majd le a papírokat. „A tőkeemeléssel gyűjtött pénzből az életbiztosító a következő néhány év növekedését szeretné biztosítani” – közölte Járai, és utalt arra, hogy a CIG nemrég kezdte meg a terjeszkedést Romániában, de Bulgáriában is tervezi a piacra lépést.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.