BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A profitrealizálás érződhet a pesti tőzsdén is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,69 pontos csökkenéssel, 20.665,16 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,28 százalékkal gyengült.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az amerikai Fed szerdai kamatdöntő ülése után megjelentek a profitrealizálók a piacon.

A Fed ugyan nem változtatott az alapkamatán , és a kamatdöntésről szóló közlemény szerint még hosszabb ideig a mostani szinten tervezi tartani a kamatot, azonban a közleményből az is kiderült, hogy februárig kifutnak a Fed eszközvásárlásai, amelyek segítettek alacsonyan tartani a jelzálogkamatokat és ezáltal stabilizálni az ingatlanpiacot. A központi banki eszközvásárlások kifutásával azonban nem tudni, milyen irányt vesz majd a jelzálog- és az ingatlanpiac.

Az elemző várakozása szerint a profitrealizálás a magyar részvénypiacon is érződik majd, és a forint is "tesztelheti" a 280/eurós szintet. Hozzátette, hogy mivel év vége közeledtével a forgalom nem túl magas, a kereskedés végső kimenetele bizonytalan, így nap közben akár korrigálhat a piac.

A BUX 68,34 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel, 20.723,85 ponton zárt szerdán.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.