BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válság - Ötből egy szülő a gyermekétől kért kölcsön pénzt Nagy-Britanniában

Egy háromezer szülő megkérdezésével készített felmérés szerint minden ötödik brit apa vagy anya kölcsönzött pénzt gyermekétől a válság hatására.

Az Engage Mutual Assurance háromezer brit szülőt kérdezett meg a válságról. Eszerint minden ötödik megkérdezett kért már kölcsönt pénzt a gyerekeitől. A szigetországban élő családok főként váratlan háztartási költségek és számlák megtérítésére használták a fiatalok pénzét – idézi a kutatást a Times Online.

A megkérdezettek 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a kölcsönpénzből családi üdülést fizetett ki, míg 8 százalék mondta azt, hogy a karácsonyi ajándékokhoz volt szüksége egy kis családon belüli hitelre.

Tízből csaknem hat felnőtt véli úgy, hogy anyagi helyzete jelentősen romlott az elmúlt másfél évben. A felmérés szerint a gyerekektől elvett pénzt egyértelműen kölcsönnek tekintik a szülők és a lehető leggyorsabban igyekeznek visszafizetni azt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.