BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A befektetési bankok visszatérnek Kelet-Európába

A befektetési bankok látványos visszatérésének lehetünk szemtanúi idézi a Die Presse című bécsi lap a Raiffeisen Investment Bank AG ( RIAG) vezérét.

Heinz Sernetz meg van győződve arról, hogy a vállalatok fúziójával és felvásárlásával kapcsolatos üzletek idén ismét beindulnak. A RIAG mindenekelőtt az Oroszországban, Lengyelországban és Törökországban működő irodái részére keres új alkalmazottakat.

Az isztambuli iroda állományát már feltöltötték négy befektetési bankárral, és továbbiakat vesznek fel. Sernetznek az a célkitűzése, hogy cége Ausztriában, valamint Közép-Európában vezető befektetési bankká váljon.

"Folyamatosan növekszik piaci részesedésünk, mert nagy piaci szereplők vonulnak vissza" - fogalmaz a Raiffeisen befektetési bank vezetője, aki szerint a régióban konszolidációs folyamat zajlik le. A pénzügyi válság mély nyomokat hagyott a kelet-európai befektetési banki üzleten. A fúziós és felvásárlási szektor piaca a 2007-ben feljegyzett 200 milliárd dollárról az előző évben 65 milliárd dollárra zsugorodott.

"Ezzel elérte a mélypontot, idén a piac 20-40 százalékkal növekedhet" – idézi Sernetz véleményét a Die Presse. A RIAG jelenleg 110 projekten dolgozik, amelyek tranzakciós volumene 30 milliárd euró.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.