BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankok és bónuszok: Hoztak is ajándékot meg nem is

A Mercer tanácsadó cég felmérést végzett az amerikai bankok körében arról, hogy hatott a válság bérezési struktúrájukra.

Eszerint a 61 megkérdezett pénzintézet négyötöde készül arra, hogy megváltoztassa az éves bónuszok és rövid távú díjak rendszerét. A Reuters által idézett jelentés szerint a bankok 88 százaléka csökkentette a prémiumok súlyát a fizetésekben. Emellett a megkérdezett cégek 65 százaléka emelte az alapfizetéseket.

A több évre szóló prémium garanciákat a bankok 64 százaléka módosította, de csak 41 százalék állította, hogy korlátozta vagy megszüntette volna a menedzserek éves prémiumait. A cégek 42 százaléka többé nem él az "arany ejtőernyők" gyakorlatával, azaz nem ad csillagászati végkielégítéseket a távozó menedzsereknek. A pénzintézetek 57 százaléka vezetetett be felső korlátot a banki bónuszok terén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.