BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord összeget keresett a válságon a Fed

A Fed 1914-es alapítása óta soha nem fizetett be annyi pénzt az amerikai államkincstárnak, mint a tavalyi évben. A bankok és cégek megsegítésében részt vevő amerikai jegybank 46,1 milliárd dollárt öntött vissza az államkasszába.

A Fed 47 százalékkal magasabb összeget fizetett Washingtonnak tavaly, a 46,1 milliárd dolláros éves befizetés a szervezet teljes történetét tekintve is rekord. A Fed saját maga finanszírozza működését és az esetleges profitot minden évben befizeti az államkincstárnak - tudósít a BBC.

A jelek szerint az amerikai adófizetők jól jártak a bankok és vállalatok, például az autógyárak megmentésére indított akciókkal, hiszen ez az összeg elvileg visszajut az állampolgárok zsebébe. A Fed elsősorban a jelzálogalapú papíroknak és az államkötvények köszönhette a profitot. A jegybank szerepét betöltő szervezet az autógyártóknak nyújtott gyorskölcsönök után is kamatot számol fel, szintén bevételt generálva ezzel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.