BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felkapaszkodott a BNP Paribas

A BNP Paribas francia bank a múlt év utolsó negyedében 1,37 milliárd euró összegű nettó profitra tett szert, holott egy évvel korábban csaknem ugyanekkora veszteséget halmozott fel.

2009-ben a bank teljes profitja 5,83 milliárd euró volt, ez 93 százalékos növekedés jelez az előző évhez képest. A BNP új bónuszpolitikát valósit meg a befektetési bankárai számára, ami növeli az önmérséklet gyakorlására való hajlamot – olvasható a bank közleményében, amelyet a BBC idéz.

A cég, amelyet a francia kormány kisegített 2008 márciusában, a pénzügyi válság csúcspontján, tavaly októberben visszafizette az 5,1 milliárd euró összegű állami kölcsönt és a 226 millió eurónyi felgyülemlett osztalékot. A BNP azt is közölte, hogy a francia gazdaságnak nyújtott kölcsönök tavaly 3,7 százalékkal nőttek az előző évhez viszonyítva.  .

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.