BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánik üzemmódba kapcsolt a világ

Az elmúlt hetek piaci történései és több negatív híre már éreztette a változás szelét a hangulat, a "vegyél meg minden korrekciót" stratégiai már kevésbé működött, a médiagépezet által csábított és beszippantott új pénzek már a veszteséges pozíciók számát gyarapítják – jelenti a Cashline.

Habár tegnap sem került napvilágra újabb eget rengető negatív hír, sokak szerint az EKB elnökének, Trichet-nek a szavai kevésbé nyugtatták meg a piaci szereplőket, tudniillik, hogy bíznak abban, hogy a görög kormányzat a helyes lépéseket teszi meg a deficitcsökkentés terén, illetve az euró zónát egységében kell nézni, nem pedig különálló tömbökként.

Amúgy nem csak a mediterrán országokkal van probléma, hanem az USA-val, a britekkel és a japánokkal is, ahol szintén dagad a deficit, bár most ezek kisebb visszhangot kapnak. Egy biztos, amely hírek körül forog most a világ, azok eddig is köztudottak voltak, de hogy miért most kapott ekkora nyilvánosságot, azt csak találgatni lehet, meglepődni nem, hisz például korábban a rosszabb hírek is jó színben tündököltek a főcímekben, mivel erre volt szükség. Most már egyre több a forró pénz a rendszerben, elharapódzott a kockázatvállalás, így a korrekcióra adott válasz nagyon gyors és hirtelen lehet, ilyen a piac természete.

Erős túlzással már a fogadóirodákban is meg lehet tenni a téteteket a mai átfogó munkaerőpiaci adatra, hisz annyi elemzés taglalta már a mai számok mögött álló folyamatokat. Az biztos, hogy igen nagy szóródás mutatkozik a várakozásban (+100 ezer és  100 ezer fő között), és a nagyobb piaci szereplők között is jelentős eltérés mutatkozik: a Deutsche Bank elemzői +75 ezres számot várnak, de a Goldmanosok csak -25 ezres adattal kalkulálnak. Mindenesetre tegnap nagy tisztogatás volt a piacon, és egy pluszos szám akár megnyugvást hozhatna a piaci korrekcióban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.