BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb svájci ügy - 600 millió lopott banki adatokért

Hervé Falciani ismét akcióba lépett: 1 300 német számlatulajdonos adatait adná ki a német hatóságoknak 2,5 millió euróért cserébe.

A Financial Times Deutschland beszámolója szerint az HSBC banktól származnak azok a titkos banki adatok, amelyeket most 2,5 millió euróért adna el Németországnak Hervé Falciani informatikai szakember – jelenti az AFP.

Falciani nem először próbál pénzt szerezni a lopott banki adatokért. Komoly diplomáciai konfliktust okozott Svájc és Franciaország között, amikor 3 ezer állítólagos adóelkerülő számla információit ajánlotta fel Párizsnak. A jelek szerint az IT szakember nagy mennyiségű adathoz jutott a svájci bankszámlákról és ezeket most megpróbálja értékesíteni az érintett országoknak.

A genfi HSBC volt alkalmazottja most 2,5 millió eurót kér 1 300 névért, ami nem rossz üzlet, tekintve, hogy Berlin mintegy 100 millió eurós bevételre számíthatna az adóelkerülők kézre kerítéséből. Ugyanakkor Svájc már jelezte, hogy (továbbra sem) örülne, ha lopott adatok alapján indítanának eljárást az országában számlával rendelkező ügyfelek ellen. Németországban a politikusok jelenleg vitatkoznak az ügy etikai vonzatairól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.