BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaerősödhet a forint, de heves marad az ingadozás

A délelőtti gyenge szintekről kapaszkodtak vissza a térség fizetőeszközei a szerda délutáni bankközi devizapiacon. A forint továbbra is gyenge szinten mozog, a délelőtti 272,11 forintos szintről 271,14 forintra süllyedt az euró ára.

 A Concorde elemzői úgy látják, hogy a magyar költségvetési idei hiánya jóval meghaladhatja a kormány által előre jelzett célt, amely 3,8 százalék. Samu János, a Concorde elemzője a Bloomberg hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a költségvetés bevételei elmaradhatnak a várakozásoktól, viszont a kiadások nagyobbak is lehetnek, főleg ha a választások után a kormány több állami vállalat adósságát elkezdheti leírni. A Concorde szerint akár 5,7 százalékos is lehet az államháztartási deficit.

A forint pillanatnyi árfolyamát ott megtekintheti!

A svájci frank jegyzése 185,34 forintról ereszkedett alá 184,66 forintra a délutáni kereskedésben, míg a dollárért 197,43 forintot kértek a piacon, szemben a délelőtti 198 forintos árral.

A régiós devizák viszont erősödni tudtak, főleg a cseh korona jegyzése kapaszkodott, miután a vártnál jobban alakultak a cseh autóeladások januárban, ami a gazdaság gyorsulására utalhat. A korona 0,3 százalékot kapaszkodott az euróval szemben 25,919-es szintre, ami már a január 19-i erős szint közelében van. A lengyel zloty 3,9829 körül mozgott az euróval szemben, míg a román lej árfolyama 0,2 százalékot süllyedt 4,1113-ra a közös pénz ellenében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.