BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bikák uralják a parkettet - Jön a Mol-kötvény?

Nincs új a nap alatt, továbbra is a bikák uralják a parkettet, szép lassan tornázva feljebb az árfolyamokat – jelenti a Cashline.

A befektetők egyre inkább a két hét múlva kezdődő amerikai gyorsjelentésre próbálnak fókuszálni, illetve beindultak a találgatások, hogy most mennyivel teljesíthetnek jobban a vállalatok az előző negyedévekhez képest.

Ugyanakkor ezen a héten még a pénteken megjelenő átfogó munkaerőpiaci adat tartja lázban az érdeklődőket (pénteken amúgy nem lesznek nyitva az amerikai részvénypiacok), mivel igen erős pozitív adatra számít az elemzői társadalom, így tovább lehet fűteni a részvénypiaci kemencét.

Ennek megfelelően sokan csak átmenetinek gondolják a három napja tartó dollárgyengülést, csak egy kis korrekciónak a további erősödés előtt, mivel a jó makroadatok miatt újra elő lehet venni a vártnál korábbi monetáris szigorítás lehetőségét.

Sajtóértesülések szerint a Mol euróalapú kötvényeket bocsátana ki, az összeg és lejárati idő egyelőre bizonytalan. A hírek szerint jövő héten kezdődnek meg a tárgyalások a Mol és a befektetési bankok között. A befolyó összegek felhasználása egyelőre kérdéses, véleményünk szerint azonban a Mol vélhetően az iraki mezők kutatására és fejlesztésére, a későbbiekben pedig akár a termelés beindítására fordíthatja az összegeket. Elképzelhető az is, hogy pusztán refinanszírozási céllal bocsát ki kötvényt a Mol, ezt azonban kevésbé tartjuk valószínűnek.

Tegnap a Mol invitálta a befektetőket az április 29-i közgyűlésre. A dokumentum a várakozásunknak megfelelően nem tartalmazza az osztalékjavaslatot, azt a Mol április közepén teszi közzé majd. Véleményünk szerint a legvalószínűbb forgatókönyvnek az osztalékfizetés elmaradása számít, figyelembe véve a gyenge iparági környezetet, a tervezett finomítói és mezőberuházásokat. Az OTP egyébként valószínűleg ma jelenteti meg közgyűlési meghívóját, itt sem számítunk osztalékjavaslatra (illetve osztalékfizetésre sem).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.