BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BUX-kosár: A Mol súlya nő, az OTP-é csökken

A PannErgy és a Rába kerül a BUX-kosarába a márciusi felülvizsgálat során, az Émász pedig kikerül abból. A részleteket március végén teszi közzé a BÉT, ám a tegnapi záróárak alapján a Cashline egy nyers becslést készített az indexsúlyok változását illetően.

Számításaik szerint a PannErgy és a Rába 0,5 százalék-0,5 százalék körüli súllyal rendelkezne. A blue chipek közül a Mol kosárbeli súlya 1 százalék-ponttal 27 százalékra, míg az OTP-é 0,5 százalékponttal 30 százalékra csökkenne. A Richter gyakorlatilag változatlan súllyal szerepelne, míg a nyertes a Magyar Telekom lenne, amelynek kosárbeli súlya 1 százalék-ponttal 14 százalékra emelkedne.

Ez az átsúlyozás egyéb piaci tényezőket is figyelembe véve nem tűnik jelentős változásnak. Megjegyezzük ugyanakkor, hogy ezek csak ceteris paribus értelmezhetők. Az indexsúlyokat a BÉT félévente frissíti, ám ezek kalkulációja öt másodpercenként automatikus, így a márciusi végleges felülvizsgálatig még eltolódhatnak a súlyok.

Szivárognak a hírek az INA háza tájáról. Egy horvát napilap szerint a magyar hatóságok a horvát kollégák kérésére vesznek részt a Mol-INA és a Podravka trió ügyének vizsgálatában. Kiszivárgott információk szerint a nyomozás során találtak kapcsolatot a Mol és a horvát kormány INA-szerződése valamint a Podravka-ügy között. Hivatalos bejelentés még nem érkezett az ügyben, így vélhetően további részletek kerülnek majd napvilágra a későbbiekben.

Bár ezek a hírek bizonytalanságot jelenthetnek a kereskedésben, az utóbbi hetekben/hónapokban rendszeresen jelentek meg hasonló hírek, bejelentések, amelyek akár egy nagyobb politikai és kommunikációs csata részleteit képezhetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.