BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladja az amerikai kormány a Citigroup-részét

Piacra dobja a Citigroup-ban meglévő 27 százalékos részesedését az amerikai pénzügyminisztérium.

A 7,7 milliárd részvény tavaly került a kincstár tulajdonába, amikor törzsrészvényekre váltotta át a korábbi, 45 milliárd dolláros mentőakció során megszerzett elsőbbségi részvényeit. Ezek akkor nagyjából 25 milliárd dollárt értek, mivel a Citigroup árfolyama 3,25 dolláron állt.

A kincstár decemberben már fontolgatta a részvények piacra dobását. Végül azonban visszalépett az akciótól, mivel az akkori árfolyamszint mellett a befektetettnél sokkal kevesebb pénzt kapott volna a banki papírokért. Most a 4,32 dolláros árfolyam megfelelőnek ígérkezik az eladás lebonyolítására.

A Citigroup első negyedévi nyereségének április 19-i közzététele után kezdődő akcióhoz a Morgan Stanley-t választotta tanácsadóul a washingtoni szaktárca. A részvényeladásra a most kiadott közlemény szerint előzetesen rögzített feltételek mellett fog sor kerülni, hogy kizárják a bennfentes kereskedés lehetőségét. Csak a törzsrészvények kerülnek forgalomba, elsőbbségi Citigroup-részvényeit továbbra is megtartja az amerikai kincstár.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.