BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankhitele van? Gyorsan váltsa másra!

A forint az euróval szemben a várakozásokon felül teljesít, ugyanakkor a svájci frank tartósan magas, sőt növekvő forint árfolyamot mutat.

Szakértők szerint a görög gazdaság eseményei indokolják az euró gyengülését a frankkal szemben, és ennek következménye a kedvező euró árfolyam mellett is drága frank.

Az aktuális árfolyamokat itt megtekintheti!

A folyamatok a frankhitelek forint összegének és törlesztésének emelkedését eredményezik ma még nem látható mértékig. A magyar hitelpiacon csökkent a svájci frank alapú hitelek aránya elsősorban az újonnan felvettek között,  azonban a meglévők még jelentős gondokat és károkat okoznak a hiteleseknek, a bankoknak és az ország gazdasági helyzetének, megítélésének.

A trendek a különbségek és a törlesztések további növekedését valószínűsítik. A Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete javaslata a svájci frank alapú hitellel rendelkezőknek, hogy ne várják meg, míg újra az egekbe szökik hiteltartozásuk és törlesztésük, vizsgáltassák meg lehetőségeiket meglévő hitelük forint, vagy euró alapúra váltására.  Ezt most kockázatmentesen tehetik, mert az Egyesület közhasznú társadalmi szervezetként díjmentes lehetőséget biztosít a váltás valós lehetőségei és hatásuk vizsgálatára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.