BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hidegzuhany az amerikai munkaerőpiacon

A mai magán foglalkoztatási adatok kellemetlen meglepetést okoztak a befektetőknek: az állások számának előrejelzett növekedése helyett ismét csökkent az alkalmazottak száma.

Az ADP foglalkoztatási szolgálat adatai kizárólag a magánszektor mozgásait veszik figyelembe. Eszerint márciusban az előző havi 24 ezerhez képest 23 ezer főt bocsátottak el a magáncégek – ez két éve a legkedvezőbb adat.

Ugyanakkor a Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy a most záruló hónapban 40 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma. A várakozás reális volt, hiszen az ADP adatai nem tartalmazzák a kormányzati ügynökségek által felvett időszaki dolgozókat és nemigen hat az adatra az időjárás sem.

A kellemetlen meglepetésre árfolyamcsökkenéssel reagáltak a befektetők: az S&P 500 0,3 százalékot mozdult negatív irányba ma reggel New Yorkban. A piac egyébként most a Munkaügyi Minisztérium pénteken megjelenő adatára koncentrál. A szakértők azt várják, hogy a jelentés – immár harmadik hónapja – 9,7 százalékos munkanélküliségi arányt jelezzen.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.