BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért nem utazhatnak a svájci bankárok Németországba?

A Crédit Suisse közölte, hogy szigorúan korlátozza munkatársainak németországi útjait, miután az egyik német szövetségi állam lopott banki adatok nyomán eljárást indított svájci bankszámlák tulajdonosai ellen.

Észak-Rajna Vesztfália tartomány kormányzata vásárolta meg azt a CD-t, amelynek alapján 1 100 számlatulajdonos ellen indított eljárást adócsalás miatt.

A német állam egyben azt is vizsgálja, hogy az érintett bankok alkalmazottai segítettek-e a német polgárok svájci adóelkerülésében. Hans Eichel korábbi német pénzügyminiszter a közelmúltban leszögezte, hogy ha bebizonyosodik a Crédit Suisse munkatársainak bűnrészessége, visszavonják a bank németországi működési engedélyét.

Az ügy nyomán a második legnagyobb svájci bank, a Crédit Suisse korlátozta alkalmazottainak németországi utazásait. A Reutersnek az üggyel kapcsolatban a pénzintézet szóvivője mindössze annyit mondott: a korlátozások eddig is érvényben voltak és ezeket most kiemelt szigorral ellenőrzik Németország tekintetében.

Német állampolgárok a becslések szerint mintegy 200 milliárd eurót tartanak svájci számlákon, ezzel megkerülve a hazai adófizetési kötelezettséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.