BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord szinten az amerikai állampapírok hozama

Nagykiárusítást tartanak a rövidebb lejáratú amerikai állampapírokból, hisz mától kezdve (egészen csütörtökig) összesen 118 milliárd dollár értékben kíván az amerikai pénzügyminisztérium piacra dobni 2, 5 és 7 éves lejáratú állampapírokból, sőt a felkínált mennyiségek rekord szintet ütnek – jelenti a Cashline.

Mindenesetre a mai 2 éves aukció előtt a hozamszint 0,97 százalékon tanyázik, ami idén a legmagasabb érték, ami egyes vélemények szerint annak is köszönhető, hogy a gazdasági indikátorok javulásával párhuzamosan a piac elkezdett egy óvatos kamatemelési lépést is beárazni.

Ugyanakkor arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a hozamemelkedés annak is betudható, hogy vonzóbb befektetési lehetőségek is találhatóak a piacon, sőt a világ legnagyobb kötvényalapjának, a Pimco egyik vezetője szerint sokkal jobb választás ázsiai kötvényeket a portfólióban tartani az amerikai és az európaiak ellenében, hisz az ázsiai régió sokkal jobb gazdasági kilátásokkal kecsegtet, és a politikai hangulat is kedvezőbb.

Brian Baker szerint a fejlett országok könnyen beleeshetnek abba a csapdába, hogy túl gyorsan kezdenek monetáris szigorításba vagy a kelleténél korábban vonják vissza a stimulus csomagokat, ami derékba törheti az így is gyenge lábakon álló fellendülést. A másik oldalról viszont az elburjánzó költségvetési deficit és államadósság fojtogatja ezen államokat, amelynek finanszírozása csak egyre drágább lehet, ha nem tudják azt megfelelően kezelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.