BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavaly augusztus óta nem ralizott így a Wall Street

A Wall Street vezető indexei a múlt héten 18 havi csúcsra emelkedtek, így ez az érték 2010-re is új maximumot jelent. Az indexek a negyedik sorozatos emelkedő héten vannak túl, ami 2009 augusztusa óta a leghosszabb ilyen rally. A Dow Jones és S&P500 0.6%-ot, a NASDAQ 0.9%-ot emelkedett.

Szerző: Tradenet Global

A múlt héten a figyelem középpontjába a Fed elnökének kongresszus előtti beszéde került. Bernanke a kormányzati segélyprogramokból való kiszállási stratégiáról beszélt. Figyelmeztetett, hogy kész megváltoztatni politikáját, és rugalmasan fog rendelkezni a monetáris eszközök használatáról, amint az infláció emelkedni kezdene.
Bernanke kiemelte, hogy a központi banknak két fő célja van: az árstabilitás megtartása, és a munkaerőpiac helyreállítása.

Alan Greenspan, a Fed előző elnöke szerint a kormányzati kötvények hozamemelkedése középtávon kamatemelést vetít előre az amerikai gazdaságban. A tízéves kötvényhozamok számottevően emelkedtek a hét elején.

A hét legérdekesebb részvénye az ARCA Biophama (ABIO), ami elképesztő 216%-ot száguldott. Közel 50 millió részvény cserélt gazdát, míg a napi átlag csupán 22 ezer. A cég szív- és érrendszeri általános gyógyszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A megdöbbentő áremelkedés az után jött, hogy a Szabadalmi Hivatal egy szívelégtelenség kezelésével kapcsolatos (bucindolol és genetikai teszt általi) szabadalmat jegyzett be. Ha a Gyógyszerészeti Engedélyező Hivatal is elfogadja az új eljárást, a szabadalom 2025-ig védelmet élvez - írja a Tradenet heti elemzése.

A múlt hónapban a piac stabil áremelkedésekkel épült fel a január végén kezdődött éles korrekció miatti veszteségeiből. A napi charton az index helyi mélypontot ütött meg a február 5-i EMA200-on rajzolt bullish Dragon Fly gyertyájával. Innentől kezdve 6 hetes rally indult, melynek során új éves csúcsokat ért el. Figyeljünk azonban a kereskedés volumenére, mely még az emelkedő napokon is alacsony maradt.

További aggodalmat keltő tény az utolsó hegymenet üteme, ami lassabb az év eleji emelkedésnél. A befektetők még mindig nem merik elkötelezni magukat a részvények mellett a februári mélypont óta kibontakozó száguldás után, és a következő hónapokban várható meghatározó jelentések megjelenése előtt. Az elmúlt hetekben az emelkedés gyenge forgalomra épült, és a piac továbbra is a gazdasági adatok figyelembevétele nélkül emelkedik.

A befektetők figyelme ahogy eddig, most is a munkaerőpiacra és a gazdasági rendszer egészségi állapotára összpontosul. A kritikus ellenállásként kiemelt 112 pontos szintet a piac kitörte, és középtávon a piac számára 120 pont körüli célárat határozunk meg.

Mi várható a héten a Wall Street-en?

Hétfő: Nem jelennek meg gazdasági adatok. Átlagos nap várható.

Kedd: A nyitás utáni fogyasztói bizalmi adatok mindig megmozgatják az indexeket. Volatilis nap várható.
 
Szerda: A kereskedés megkezdése előtt az ADP foglalkoztatottsági adatok jelennek meg, néhány más bejelentéssel együtt. Ezek meghatározhatják a nap további irányát.
 
Csütörtök: Az ISM gyártói körkép és a munkanélküliség adatai kelthetnek érdeklődést a nap elején. Később a volatilitás csökkenésére számíthatunk a hosszú ünnepi hétvége miatt.
 
Péntek: Nincs kereskedés. Nemzeti ünnep az Egyesült Államokban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.