BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google-on a világ szeme

Újra a technológiai cégekre terelődik a figyelem gyorsjelentés fronton, hisz a mai amerikai piaczárás után teszi közzé negyedéves számait a Google (várt EPS: 6,57 dollár) és az AMD (várt EPS: -0,08 dollár) – jelenti a Cashline.

Az internetes kereső óriás teljesítményét szintén kiemelt fontossággal kezeli a piac, hisz nem csak az IT, de a hirdetési és más egyéb média ágak is kapcsolódnak a cég profiljához. Mindenesetre az elmúlt években folyamatosan emelkedtek a várakozások a céggel kapcsolatban, aminek a Google meg is felelt, de a mostani kínai mizéria (jogi procedúra, esetleges kivonulás?) akár megtorpanást is jelenthet a cég életében, ami azért hagyott egy kis nyomot az árfolyamon, hisz a Nasdaq indexhez képest alulteljesít idén.

Ami az árbevételt illeti, az elemzők nem várnak jelentős javulást, bár érdemes kiemelni, hogy az elmúlt hat negyedévben négy alkalommal is meghaladta a cég a konszenzust. A mostani vélekedések szerint, ha több mint 2 százalékos növekedés lesz tapasztalható a nettó árbevételben, akkor az lökést adhat az árfolyamnak, de érdemes lesz megvizsgálni a Google működésének különféle szegmenseit, hisz több területen is erősödő versenyt tapasztalni.

Van, aki sietősre fogja a jobb számok közzétételét, hisz a legnagyobb csomagszállító cég, a UPS két héttel a hivatalos publikálás előtt "megszellőztette" az elmúlt negyedév teljesítményét.

A vállalat kommentárja szerint a konszenzust több mint 10 százalékkal meghaladó EPS eredménnyel (0,71 dollár) zárta az előző negyedévet, köszönhetően az erős ázsiai és latin-amerikai működésnek, sőt ennek fényében meg is emelte a 2010-es évre vonatkozó előrejelzést: az eddigi 2,70-3,05 dollár helyett már 3,05-3,30 dolláros részvényenkénti eredményt vár az idei évtől a menedzsment. A bejelentést pozitívan fogadta a piac, hisz a zárás utáni kereskedésben 4 százalékkal emelkedett a részvényárfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.