BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevsebb pénzt tartanak bankbetétben

Jelentősen veszítettek dominanciájukból a rövid futamidejű, lekötött betétek a hazai megtakarítások piacán: a jegybanki statisztikák szerint a hazai háztartásoknál lévő betétek állománya decembertől február végéig több mint 130 milliárd forinttal csökkent.

Pedig a pénzügyi szolgáltatók még mindig viszonylag kedvező ajánlatokkal bombázzák az ügyfeleket: bőven találni ugyanis az 5,50 százalékos jegybanki alapkamatnál, illetve az ahhoz hasonló szinten álló 3 hónapos bankközi irányadó rátánál (Bubor) magasabb bruttó hozamokat a kondíciós listákban.

Sőt, a Magyar Nemzeti Bank által kalkulált, átlagos lekötött betéti kamatszint is a jelenlegi 3 hónapos Bubor felett mozgott, amely alapján a lakossági befektetőknek nem lehet okuk panaszra.

A gond viszont az, hogy a betéteseket évi 5-6 százalékos kamatokkal nem nagyon lehet már lázba hozni, annál is inkább, mert bő egy évvel ezelőtt még stabilan két számjegyű kamatokhoz voltak szokva.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.