BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsi lesz az új kormány mozgástere a lakástámogatási rendszer átalakításához

Hitelezés. Szűk marad az új kormány mozgástere az új lakástámogatási rendszer kialakításánál, hiszen a 2001-ben hatályba lépett – ám azóta egy jóval szigorúbbal felváltott – kormányrendelet nyomán évekre előre bebetonozódtak a kiadások a költségvetésbe.

A pénzügyi tárca adatai szerint egyelőre alig mérséklődik az erre a célra fordított összeg a központi költségvetésen belül: még tavaly is csaknem 200 milliárd forintot költöttek el ezen a címen, ez még meg is haladja az egy évvel korábbi szintet, és alig marad el az előző években megszokottól.

A helyzet a visszafizetések és törlesztések növekedésével javul, ám nem ugrásszerű mértékben. Az MNB adatai szerint februárban még mindig 1480 milliárd forintnyi, hazai devizában denominált lakáshitel volt a háztartásoknál; ennek nagy részét a 2001-es rendelet alapján folyósították

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.