BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lepipálta az elemzői várakozásokat a csaló óriásbank

A Goldman Saschs mai jelentése szerint felülmúlta az elemzői várakozásokat a pénzintézet első negyedéves eredménye.

A Goldman 3,3 milliárd dolláros profitról számolt be az első negyedévében, ez csaknem duplája az előző év azonos időszakában mért eredménynek és egyben felülmúlja a többi piaci szereplő teljesítményét is. A 12,78 milliárd dolláros bevétel és a részvényenkénti 5,59 dolláros profit meghaladta a Thomson Reuters elemzőinek várakozásait.

A pénzintézet az egy évvel ezelőtti 50 százalékhoz képest most csak 43 bevételének 43 százalékát különítette el a fizetések és bónuszok kifizetésére. Ugyanakkor a kompenzációkra fordított összeg 17 százalékkal, 5,5 milliárd dollárra emelkedett - jelenti az AP.

A kereskedés előtt csaknem 1 százalékot emelkedett a bank részvényeinek árfolyama. A Goldman Sachs évek óta felülmúlja a többi pénzintézet teljesítményét és egyben a Wall Street legerősebbjeként élte túl a válságot.

Ugyanakkor kérdéses, hogyan vészeli át a bank, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet csalás miatt indított eljárást ellene a subrime-ingatlan befektetések miatt. A vád szerint ezek az eszközök az ingatlanpiac bedőlésére játszottak, majd amikor a befektetések értéke csökkent, a Goldman – a befektetőknek milliárdos kárt okozva – továbbadta azokat többek között fedezeti alapoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.