BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Románia felé kacsingat az OTP

A román napilap, a Ziarul Financiar értesülései szerint az OTP Bank előrehaladott tárgyalásokat folytat a Banca Comerciala Carpatia többségi részesedésének felvásárlásáról.

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a lap azt írja, hogy az OTP a Banca Comerciala Carpatia (BCC) 70 százalékos részesedését kívánja megszerezni a piaci árnak közel megfelelő szinten (a bank kapitalizációja 55.7 millió eurós) - írja a portfolio.hu

A BCC legnagyobb részvényesei Ilie Carabulea, aki a papírok 36.4 százalékát tudhatja magáénak, illetve Alin Albu, akinek 10 százalékos pakettje van. A maradék 53 százalék kisebb részvényesek kezében oszlik meg. A pletykák szerint az OTP vezetése már meg is kereste ajánlatával Ilie Carabulea-t, aki pusztán piaci pletykáknak nevezte a találgatásokat.

A BCC a 2009-es évet 21.1 millió lejes (5 millió eurós)nettó veszteséggel zárta és 2010-re 94.6 millió lejes (23 millió eurós) veszteséget jelzett előre a céltartalékolás következtében. A legnagyobb veszteségeket az első negyedévre várták, a 2010 negyedik negyedre például már 20 millió lejes nyereséget prognosztizáltak.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.