BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír az autósoknak: két és fél éves csúcsra ugrott az olaj ára

Az olaj ára ma Ázsiában 18 havi mélypontra emelkedett, mielőtt kissé mérséklődni kezdett.

Az olaj ára hétfőn 86,62 dollárra emelkedett, ez 2008 októbere óta nem látott csúcspont. Mostanra a májusi jegyzésű nyersolaj ára kissé csökkent, szingapúri idő szerint dél körül 86,42 dolláron állt az árfolyam a New York-i elektronikus kereskedésben - jelenti az AP.

A kőolaj lassan két hónapja ralizik, ez alatt 24 százalékkal emelkedett az ár. A múlt heti kitörés előtt az olaj ára kilenc hónapig 64 és 84 dollár között mozgott. Hétfőn az ár újabb lendületet kapott a szolgáltatási szektor javulásával  kapcsolatos hírek hatására.

A Cameron Hanover elemző cég szerint mostanra kézzelfogható közelségbe került a tartósan magasabb kereslet. A piacok az Energiaügyi Minisztérium holnapi adatai várnak, hogy kiderüljön, hogyan változtak a készletek az elmúlt időszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.