BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb Goldman-botrány, ezúttal Buffett cégével kapcsolatban

A vád szerint a Goldman igazgatója idő előtt tájékoztatott egy milliárdos befektetést arról, hogy Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway befektet a Goldmanben.

Rajat Gupta, a Goldman Sachs igazgatója tájékoztatást adott Raj Rajaratnamnak, egy fedezeti alap milliárdos tulajdonosának egy 5 milliárd dolláros befektetésről, amelyet a Berkshire Hathaway hajtott végre a Goldmanban, még mielőtt a szerződést nyilvánosságra hozták volna. 

Erről a Wall Street Journal adott hírt, a helyzethez közelálló személyt idézve. A Reuters által közölt jelentés szerint 2008 szeptember végén, a hitelválság csúcspontjának idején, a Goldman egy 5 milliárd dolláros befektetést nyert el a Warren Buffet tulajdonában lévő Berkshire Hathawaytól bizalmi szavazás jeleként.

Amerikai szövetségi ügyészek most levélben arról értesítették Guptát, hogy lehallgatták Raj Rajaratnammal folytatott telefonbeszélgetését, aki a Galleon-csoport fedezeti alapjával együtt az esettel kapcsolatban azzal vádolnak, hogy büntetendő bennfentes kereskedelmet folytatott. A Gupta és Rajaratnam közötti beszélgetés pontos jellegét nem lehetett megállapítani - irja a Wall Street Journal, amely szerint az ügyben Guptát nem vádolták meg, és ő maga tagadja, hogy bármi szabálytalanságot követett volna el. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.