BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

8 milliárdos görög kitettség az eurózóna legnagyobb bankjánál

A BNP Paribas ma közölte: 5 milliárd eurónyi pénzügyi és további 3 milliárd eurónyi befektetési kitettséggel rendelkezik Görögország felé.

A betétek számát tekintve az eurózóna legnagyobbjának számító BNP Paribas görög kitettsége saját bevallása szerint "korlátozott". A pénzintézet ma az első negyedéves eredményeinek közlésével egyidőben ismertette Görögország felé irányuló kitettségét, ahogyan azt a többi francia pénzintézet is megtette az elmúlt időszakban – jelenti az AP.

A bank elégedett első negyedéves eredményeivel, a BNP Paribas 2,28 milliárd eurós nettó profitról számolt be, a 2009 első három hónapjában könyvelt 1,56 milliárd euróhoz képest. A részvényenkénti nyeresége 20,6 százalékkal növekedett egy év alatt, ehhez nagyban hozzájárult a Fortis eszközeinek múlt májusi megvásárlása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.