BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Raiffeisen átvenné a görög bankok helyét a Balkánon

A Raiffeisen International (RI) készen áll arra, hogy betöltse azt az űrt, amelyet görög bankok hagynának maguk után, ha úgy döntenének, hogy kivonulnak a balkáni piacokról - jelentette ki az osztrák bank vezérigazgatója.

Több görög bank, köztük az EFG Eurobank, az Alpha Bank, a National Bank of Greece, és a Piraeus Bank komoly pozíciókat épített ki a balkáni országokban, elsősorban Bulgáriában és Romániában.

A görög válság miatt egyre nő a nem fizető adósok száma Görögországban. Ez arra késztetheti a görög bankokat, hogy kivonuljanak a balkáni országok piacáról, de legalábbis visszafogják tevékenységüket a térségben - vélték elemző.

A RI vezérigazgatója, Herbert Stepic szerint a görög bankok balkáni kinnlevősége összességében nem túl nagy, a Raiffeisen International szükség esetén bármikor kész a görög bankok helyét elfoglalni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.