BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befektetési tipp: Hogyan kezel a QUANTIS 80 milliárd forintot?

A BROKERNET Csoporthoz tartozó QUANTIS Investment Management Zrt. által kezelt 10 befektetési alap együttes értéke alig több mint egy év alatt elérte a 80 milliárd forintot. A cég vezérigazgatója optimista és a befektetési alapok további sikerére számít.

A tíz, a cég által kezelt alap összesen 80 milliárd forint értéket képvisel, ám az összegek eloszlása nem egyenletes. A legnagyobb, mintegy 31 milliárd forint a kínai alap, de 20 milliárd forintot meghaladó az indiai alap is és 9,5 milliárd forintot tesz ki a dél-amerikai alap értéke. A kelet-európai alap kezelt állománya 11 milliárd forint– mondta Sárándi Ákos, a QUANTIS Investment Management Zrt. vezérigazgatója.

A cégvezető szerint a következő évtizedben jelentősen átalakulnak a tőkepiacok, a túlzottan eladósodott nyugati országokról a fejlődő államokra terelődik a figyelem. Az ázsiai régió a szakember szerint struktúrájának köszönhetően is előnyös, míg Latin-Amerika komoly fejlődés elé néz a 2014-es futball világbajnokság, illetve a 2016-os Olimpia hatására.

Sárándi Ákos elmondta: továbbra sem terveznek egyedi részvény kiválasztást, hanem maradnak a bevált alapkiválasztási módszernél. A saját fejlesztésű Q-Select alap szelekció 30 százalékban számszaki elemzésből és 70 százalékban kvalitatív értékelésből áll.

A cég szakértői többek között a külföldi alapkezelőkkel végzett mélyinterjúk segítségével állapítják meg, mekkora extra hozamra számíthat az adott alap. A Quantis számára a 2-5 százalékos referencia index feletti többlet hozamot produkáló alapok a vonzóak.

Sárándi Ákos hozzátette: a magyarországi bankok általában alulbecsülik a kockázatvállalási kedvet, a befektetési alapok a jövőben is sikerek elé néznek, hiszen a kockázatmentes megtakarítások kamatai várhatóan csökkennek.

Befektetési adatok friss hozamai itt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.