BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztosítási rekordot döntött az elmúlt hét vihara

Meghaladta a tízezret az elmúlt hét viharos időjárása következtében okozott károkról szóló bejelentések száma az AEGON Magyarország Biztosítónál. Az ügyfelek által becsült kár értéke már most eléri az egymilliárd forintot. Az AEGON még 3-4 ezer bejelentésre számít, a mostani az utóbbi évek legsúlyosabb összefüggő viharkára. A Generali biztosítóhoz továbbra is érkeznek kárbejelentések a múlt hétvégi és a hét eleji vihar kapcsán, a hatodik napon már közel 8000 bejelentést regisztráltak. Ennek alapján elmondható, hogy a május közepi extrém időjárási esemény ebben az évben nemcsak a legnagyobb kiterjedésű volt, hanem az idei év viharai közül a legnagyobb kárdarabszámot is eredményezte. A becsült kárösszeg több mint 1,2 milliárd forint.

Csütörtök délelőtt meghaladta a tízezret AEGON Magyarország biztosítóhoz az elmúlt napok felhőszakadásai és viharai, valamint az ezt követő árvizek következtében érkező kárbejelentések száma. Az ügyfelek által becsült kárérték immáron meghaladta az egymilliárd forintot. A biztosító szerint a következő napokban még 3-4 ezren fordulnak majd az ügyfélszolgálatokhoz. Az elmúlt évek legnagyobb összefüggő viharkára keletkezett az elmúlt héten.


A legtöbb kárbejelentés a társasághoz Budapestről és Pest megyéből, valamint Veszprém megyéből érkezett az elmúlt napokban – az igényt bejelentők 40 százaléka él ezeken a területeken. Az elmúlt napok időjárását leginkább megsínylő Borsodból a bejelentések tíz százaléka érkezett, ennek magyarázata lehet a megye gyengébb biztosítottsági mutatója is. A károknak továbbra is majdnem 95 százaléka köthető a viharokhoz, és a felhőszakadásokhoz. Elenyésző a jégveréssel kapcsolatos bejelentések száma, és valamivel kevesebb, mint öt százalékot tesz ki az árvíz okozta károk aránya a bejelentésekben.

A társaság a legtöbb kárbejelentést lakáskárokkal kapcsolatban kapja, de többen fordultak már a viharban megsérült járművük miatt is az AEGON-hoz. Az ipari, mezőgazdasági károk a bejelentéseknek kevesebb mint az egy százalékát teszi ki. A biztosító háromezer ügyfelének már át is utalta a kártérítés összegét, de kárelőleget is fizetett azoknak, akiknek az árvizek miatt ki kellett költözniük otthonukból.

A Generali biztosítóhoz továbbra is érkeznek kárbejelentések a múlt hétvégi és a hét eleji vihar kapcsán, a hatodik napon már közel 8000 bejelentést regisztráltak. Ennek alapján elmondható, hogy a május közepi extrém időjárási esemény ebben az évben nemcsak a legnagyobb kiterjedésű volt, hanem az idei év viharai közül a legnagyobb kárdarabszámot is eredményezte. A becsült kárösszeg több mint 1,2 milliárd forint.
 
A Generalihoz eddig több mint 1000 településről érkezett kárbejelentés, a károk nyolcvan százaléka a lakásbiztosításokat és a KKV szektort érinti, húsz százaléka pedig az ipari és a mezőgazdasági ágazatot.
 
A legtöbb kár - összesen 5263 - a vihar miatt keletkezett, 121-et a villám, 2331-et a felhőszakadás és 228-at az árvíz okozott. A Borsod-Abaúj-Zemplén és a Baranya megyéből érkező kárbejelentések száma ismét jelentős, a legfrissebb statisztikák szerint Pécsről például 635 darab kárbejelentés érkezett. A Generali természetesen a szerződésben foglaltak szerint téríti biztosítottai kárait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.